uzené tofu s pórkem

9. dubna 2018 v 8:10 | doma |  Z NAŠÍ KUCHYNĚ
Chtěla bych se postupně dopracovat k vegetariánství, zatím tak úplný vegetarián nejsem, ale maso jsme hodně omezili.

budeme potřebovat tuk na pánev - olej, nebo sádlo, uzené tofu, pórek, sůl, koření dle chuti, sojovou omáčku


Na tuku osmahneme očištěný a nakrájený pórek, později přidáme k pórku pokrájené uzené tofu a společně ještě chvilku smažíme. Před koncem zakápneme sjovou omáčkou. Podle chuti lze přidat různé koření, jaké kdo upřednostňuje, my nejčastěji používáme koření na čínu, nebo chilli, či kari koření.

Osmahlý pórek a tofu smícháme s uvařenou rýží. Protože na smažení většinou používáme olej, je to dobrá, vegetariánská mňamka.
 


Aktuální články

Reklama