olejová bábovka z celých vajec

16. dubna 2018 v 12:59 | doma |  Z NAŠÍ KUCHYNĚ
Na téhle bábovce se mi líbí, že má vždycky úspěch a je rychlá. Dneska je pošmourno,
a chladněji, tak jsem se dala do pečení. Krásně se vyhřeje obývák a něco dobrého na zub ke kafíčku taky přijde vhod.

budeme potřebovat -
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru (já dala jen 3/4 hrnku), 1 hrnek mléka,
1/2 hrnku oleje, 3 vejce, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymazání a hrubá mouka, nebo strouhanka na vysypání bábovkové formy


Mouku promíchanou s práškem do pečiva smícháme s cukrem, mlékem, olejem a vejci.
Dobře promícháme a těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při teplotě cca160°C -170°C do zrůžovění. Před vyndáním z trouby se špejlí přesvědčíme, jestli je bábovka dobře propečená.

Údaje pro horkovzdušnou troubu -
Bábovku přikryjeme alobalem a pečeme na spodním roštu horkovzdušné trouby při teplotě 180°C asi 30 minut. Poté bábovku odkryjeme a ještě asi 10 minut dopečeme.
 


Aktuální články

Reklama