výborné těsto na pizzu

25. března 2018 v 11:54 | doma |  Z NAŠÍ KUCHYNĚ
Recept mám od dcery a je to zatím nejlepší těsto ze všech, které jsem kdy vyzkoušela.

budeme potřebovat -
250 ml vody, 500 g hladké mouky, 10 lžic oleje, 1 lžíci soli, 1/4 kostičky droždí
Těsto jsem nechala udělat a vykynout v domácí pekárně, ale lepší prý je, když kyne pomalu (třeba i přes noc) v chladničce.


poznámka -
Krásně se s tímhle lehoučkým těstem pracuje, protože se vůbec nelepí. Rozválené těsto dáme na pekáč vyložený silikonovou podložkou, nebo pečícím papírem, potřeme smetanou a dál už jsem použila to, co jsme měli doma. Nazdobené pizzy jsem nakonec hustě posypala strouhaným sýrem.

Peče se v silně rozpálené troubě cca 230°C asi 8-10 minut.
 


Aktuální články

Reklama