jablková bábovka

28. února 2018 v 8:14 | doma |  Z NAŠÍ KUCHYNĚ
Dostala jsem od sousedky pár jablek k rychlému zpracování a tak jsem udělala bábovku a možná bude i štrúdl.

na těsto -
2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 3/4 hrnku oleje, 2 vejce,
2 lžičky mleté skořice, 3 nahrubo nastrouhaná jablíčka, 2 navršené lžičky prášku do pečiva a hrst rozinek


postup -
Vajíčka s cukrem utřeme do pěny, a pomalu za stálého míchání přiléváme olej.
Mouku s práškem do pečiva a skořicí smícháme a společně s jablky a rozinkami vmícháme do vaječné pěny.

Pokud jsou jablíčka málo šťavnatá, může se stát, že bude těsto husté, v takovém případě přidáme trošičku mléka.
Těsto přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Pečeme v předehřáté troubě při 175°C cca 40 - 50 minut.
Raději se před vyndáním přesvědčíme špejlí, jestli je bábovka dobře propečená.

poznámka -
Tuhle bábovku dělám pravidelně, když mám jablíčka. Recept z netu jsem si upravila, ubrala jsem cukr i olej a i tak je vláčná, luxusní, vynikající, mňam!
 


Aktuální články

Reklama